HTML

Budapest Bike Maffia

A Budapest Bike Maffia egy civil szerveződés, melynek célja azon rászoruló emberek segítése, akiknek az alapvető élelmiszerek, illetve egyéb, az élethez nélkülözhetetlen dolgok beszerzése / megvétele is gondot okoznak. Kövess minket a facebookon, ahol több hírt, információt találsz, illetve folyamatos dokumetációkat, rengeteg képet az akcióinkról. Jelezheted ha tekernél velünk és megoszthatod tapasztalataidat észrevételeidet. Ha tetszik a kezdeményezés a facebook keresőbe írd be: Budapest Bike Maffia Majd nyomj egy tetsziket :)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012. Febr. 17

2012.05.28. 13:43 z_BBM


















Átmozgató edzés


A beharangozott / tervezett útvonalat ismét keresztbe tették a tények. A diszpécserszolgálat ügyeletével beszéltünk indulás előtt, ahol elcsíptünk egy „utcást” (utcán dolgozó szociális munkás) aki(k)nek javaslatára nem a Mexikói utat céloztuk meg. Irány Kőbánya egyik szeglete, ahol kisebb közösségek laknak együtt az odavarázsolt kunyhókban. 
Az idő velünk volt ( visszaszívtam az időjárásfelelőst szidalmazó korábbi posztjaimat ) nagyszerű volt a tekerésre. 
Az erdő széléhez érve a nagyjából 10 centis hóban lepattantunk a bringáról és a vak sötét földúton ( mit föld, hóút volt ez ) a lámpáink segítségével kerestük az embereket. Nagyjából 5-6 perc után elő is bukkantak és egy rövid egyeztetés után, pár ott élő segítségével az egytálétel konzervektől, a tisztasági felszerelésekig és állateledelig bekerült a „lakónegyedbe”. 
A környéken még szétnéztünk, igyekeztünk bejutni a kerítéssel ugyan nem, de kutyákkal elkerített részekbe is, de hiába. 
Hiába a kutyaugatás, hiába a hangos szó hogy ételt és takarókat hoztunk, talán a bizalmatlanság, vagy a mély álom miatt nem nyíltak ki az ajtók. 
B terv: Irány a mexikói út (hátha) hogy a megmaradt - így is igen szép mennyiség – gazdára találjon. 
A Mexikói úton hála a lakossági lobbinak, illetve a tevékeny közbenjárásnak jóformán már senki nem lakik. Egy teremtett lelket nem találtunk ott. A városligeti sötétben jégrallyzás után a megbeszéltek értelmében elindultunk a kis városi körünkre. 
Kezdünk a Nyugatiban ahol eddig átlagban 10-12 ember volt aki fogadta a segítséget majd lássuk mit hoz a belváros. 
Nem láttuk. 
Ugyanis ami a nyugatiban fogadott az egyszerre volt pozitív és döbbenetes. Fent, egy helyiségben (szándékosan nem írom melyik) uszkve 30 ember pihent, legtöbben takaró nélkül. 
Tökéletesen beletrafáltunk tehát ismételten, nagyon jó helyre jöttünk. Középre leterítettünk egy takarót amire a konzerveket, pulóvereket, sapkákat, kesztyűket és minden egyebet elhelyeztünk. A félénkebbeket kapacitálni kellet hogy jöjjenek, vegyék el amire épp szükségük van. 
Jó volt látni ahogy magukra húzzák azokat a takarókat, meleg ruhákat amiket tőletek kaptunk és mi is tartogattuk kicsit. A lehető legjobb helyen vannak már.
Egy darabig vártunk míg szinte minden gazdára talált, majd kitoltuk a bringákat és egy tábla csoki elfogyasztása után mindannyiunk elégedetten ment haza a 4 órás esti etap után. 

Rakunk fel képeket is ma az útról. Persze nem mi lennénk, ha a gép, illetve az egyetlen erre alkalmasnak mondható telefon nem merül le az éjjel folyamán. De ez legyen a legkevesebb. 
Hamarosan jelentkezünk, köszönet nektek az adományokért, melyeket továbbra is várunk. 

Szevasztok 
Maffia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr584550784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása