HTML

Budapest Bike Maffia

A Budapest Bike Maffia egy civil szerveződés, melynek célja azon rászoruló emberek segítése, akiknek az alapvető élelmiszerek, illetve egyéb, az élethez nélkülözhetetlen dolgok beszerzése / megvétele is gondot okoznak. Kövess minket a facebookon, ahol több hírt, információt találsz, illetve folyamatos dokumetációkat, rengeteg képet az akcióinkról. Jelezheted ha tekernél velünk és megoszthatod tapasztalataidat észrevételeidet. Ha tetszik a kezdeményezés a facebook keresőbe írd be: Budapest Bike Maffia Majd nyomj egy tetsziket :)

Friss topikok

Címkék

Archívum

2012. Ápr. 05.

2012.05.28. 13:54 z_BBM
































A nyúlon túl.

De most már tényleg.. 

Mert hogy túl vagyunk rajta. 
Nagy Robi nyereményét, a 10 kg nyúlhúst , melyet felajánlott a maffiának, s ránk bízta hogy vigyük olyan helyre ahol ennek a lehető legjobb helyét megtaláljuk. A másfeledik akciónk alkalmával, közvetlenül szenteste után Dec. 25-én jártunk a Táblás Átmeneti Szállóban, ahol tapasztaltuk, hogy milyen emberi körülményeket lehet teremteni sok – sok olyan embernek, akiknek a mindennapi betevőt maguknak kell megszerezni. 

Bori, a Kétker Étkem Konyha konyhatündére volt aki lesütötte ezt a nem csekély mennyiséget. 
Csodás köretet is varázsolt mellé, mely a nyúllal együtt egy egész délutánjába és estéjébe került, gigászi harcot folytatva a medvehagymás dödölleheggyel, a párolt, vitaminban gazdag zöldségekkel. 
Hatalmas köszönet jár neki, mivel időt, energiát vállalva, a tűzforró sütők és tűzhely mellett izzadta át ezt a napot. Kösz Bori! 
Ezúttal hárman vállalkoztunk a kivitelre. 
A konyhára való érkezésünkkor még javában sültek a dödöllék, és a combok a sütőben, a zöldség a párolóban. Míg Bori sütött, koordinált, mi besegítettünk a végfázisnál ; 
A masszából golyókat gyúrtunk, és megfelelő, szállításra alkalmas dobozokba gyűjtöttünk mindent. 
Rajt. 
Kicsit úgy néztünk ki, mint akik épp költöznek, ( persze hogy nem fért el normálisan ) de oda se neki. 
Megérkezésünkkor kíváncsi szemek és a „Táblás” két szoc. munkása várt már minket. 
Kis tanakodás után, - mivel nem lehetett tudni hogy a 80 emberből hányan fognak kapni, megfeleztük az adagokat. Hangosbemondó ON, aki kér jöjjön. 
Jöttek, s kaptak. Kisebb de nagyon finom adagokat. 
Pártíz percnyi osztás után úgy kb. 40 ember jött le éhesen. 
Mivel maradt, így azok, akiknek a helyzetük odabent a „leghátrányosabb” jöhettek még egyszer, illetve az ott dolgozók fel is vittek a szobákba. 
Az osztás után a Táblás ügyeletben lévő dolgozójával, Brigittával egy kicsit „szakmáztunk” ill. beszélgettünk egy kávé mellett ( köszönet a kávéért ) megmutatta nekünk az egész épületet. 
A kettő ill. négy ágyas szobák , a tiszta társalgó, a közös konyha, a másodikon nagyon szerény kis könyvtár mutatta, hogyan lehet ugyan hatalmas energiákat felemésztve, de kulturáltan, emberi körülményekhez méltóan működtetni egy ilyen szállót. 
A folyosón lépkedve és a szobákat megnézve a szappan illata, a takarított környezet és a rend volt a domináns. 
Jó két órát töltöttünk ott. 
Visszaindulásunk után, már a nyeregben megbeszéltük: jövünk még a Táblásba. 
Az alapvetően mindhármunk vacak napját ez az este kimondottan feldobta.
S megint: köszönjük Nagy Robi felajánlását és Bori gigászi harcát a rengeteg hússal és gombóccal. Nagyok vagytok!
Üdv
Maffia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bbmaffia.blog.hu/api/trackback/id/tr254550806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása